IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 [RPG] Pandora's Box

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: [RPG] Pandora's Box   zo 18 maa - 11:59

Verhaallijn
Vele jaren geleden, nog voordat de farao’s in Egypte de piramides lieten bouwen, of de Grieken hun meesterwerken neerzetten,leefden er andere volkeren. Ze zijn niet bekend en men vind vaak dat ze onbelangrijk zijn, maar niets is minder waar.
Het grootste volk heeft de naam “Emythen” gekregen van historici, want hun echte naam is onbekend. Wel heeft men veel kunnen ontdekken over hun leefwijze, en dan vooral over hun oorlogvoering. De Emythen trokken namelijk met een groot leger naar het vijandige gebied, waarbij ze alle dorpen waar ze langs kwamen leeg roofden en platbrandden – maar de bevolking (mannen, die overigens ook als soldaten gerekruteerd werden, en vrouwen en kinderen) meenamen. Deze strategie (als je het zo kan noemen) werkte altijd heel goed, totdat ze bij de nederzetting kwamen van een klein, koppig volkje in het westen aankwamen. Hoewel ze hen qua mankracht meteen konden overwinnen, had het volkje een troef die de Emythen nooit hadden verwacht.
Op de bewuste dag dat de twee volkeren elkaars pad kruisten, was het weer mooi. De perfecte dag voor een strijd. Bloed zou vloeien, en morgen zou de hemel rood kleuren als de zon op kwam. Het volk – en laten we hen voor het gemak de “Fuyiten” noemen – was echter beduusd, omdat zij de aanval aan hadden zien komen. De volksoudsten spendeerden de laatste uren voor de aanval aan het bedenken van een plan. Hoe konden zij, het laatste dorp dat nog niet door de Emythen veroverd was, hun vrijheid verzekeren? En toen wisten ze het. Want ieder mens heeft een angst. Je kan het wegstoppen, je kan het verbergen, maar het blijft altijd. Geconfronteerd worden met je angst kan je sterker maken, maar ook breken.
De Fuyiten stonden bekend om hun toverkunsten. Of ze echt konden toveren of dat het gewoon schijn en bedrog was, laat ik in het midden, maar feit was dat mensen in die tijd erg snel bereid waren het bovennatuurlijke te geloven, en hier maakten de Fuyiten slim gebruik van. Zij bedachten iets wat elke Emyth weg zou jagen: zij sloten de angst op in één van hun dorpelingen.
Toen de Emythen aankwamen dachten ze dat ze alles onder controle hadden. Zij zonden één afgevaardigde naar het dorp toe, om te onderhandelen. Dit was iets wat ze altijd deden: onder het mom van een zogenaamde eerlijke strijd vertelden ze het vijandige kamp eerst dat ze zich vrijwillig mochten overgeven. Geen enkele strijd die de Emythen ooit hebben gevoerd is echter verlopen zonder bloedvergieten.
De Fuyiten zonden echter ook een afgevaardigde, wat ervoor zorgde dat deze twee afgevaardigden elkaar in het midden ontmoeten. Onrust bekroop de Emythen door deze ongewone situatie, maar ze handelden nog niet. De afgevaardigde van de Fuyiten vertelde wat wonderlijks: zijn volk had de Angst opgesloten in een van
hun dorpelingen. De Emythen deinsden achteruit, niet zeker of ze dit moesten geloven of niet, maar wilden ze dit risico nemen? De Fuyiten genoten van het feit dat de Emythen zich – weliswaar onbewust – zo zwak opstelden. En zij vertelden verder: de Angst was opgesloten in een van hun dorpelingen, maar
welke, dat zouden ze niet vertellen. En zo kwam het dat de Emythen voor het eerst in de geschiedenis een strijd verloren.

Jaren later is alles veranderd. Zowat alle Emythen zijn uitgestorven, en de Fuyiten hebben de macht, met als ultieme wapen de controle over angst. De dorpeling leeft nog steeds, weliswaar geketend in een kerker omdat de Fuyiten het zich niet kunnen veroorloven om hun troef te verliezen. Maar de tijd heeft ook zijn invloed, en de dorpeling – ondertussen in de volksmond “Pandora” genoemd – stierf. En chaos brak uit.
Vele Fuyiten stierven, op de vlucht voor de angst die ze zo lang hadden ontweken. En weer jaren later waren er nog nauwelijks Fuyiten over. Allemaal weg. Overmand door angst. Een angst die nu nog steeds in hoge concentratie in het dorp van de Fuyiten rond dwaalt, maar die al jaren geen slachtoffers meer heeft kunnen maken. Tot nu. Want er zijn weer mensen. Fuyiten van de oudste generatie, die de angst weer willen opsluiten, lonkend naar macht. Maar ook mensen die simpelweg nieuwsgierig zijn. Of verdoemden die er terecht zijn gekomen zonder reden. Om hun angst te confronteren, of om te breken.

Regels
Alle standaard dingen, waarvan jullie hopelijk al op de hoogte zijn... ervaren, blijven reageren, geen Mary/Gary Sue's... et cetera. Ook ga ik géén verplichte jongen/meisje verdeling maken, maar het zou fijn zijn als je zelf even kijkt welk geslacht je personage beter kan hebben ivm de verdeling.

Invullen
Je invullijstje mag lang zijn, maar dat hoeft niet. Naam en leeftijd is ook al genoeg. Foto hoeft ook niet per se, maar een globale omschrijving van het uiterlijk is nodig, aangezien het wel handig is om te weten welke haarkleur je personage heeft et cetera.

Rollen
- De overgebleven Fuyiten, die de kracht hebben om de angst op te sluiten [1/3]
Ian Monaghan [21] door Moriarty. Beschrijving staat hieronder ergens :')
- Emythen [0/3]


Laatst aangepast door Moriarty op zo 18 maa - 12:05; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Re: [RPG] Pandora's Box   zo 18 maa - 12:06

[Hier komt een beschrijving lol]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
[RPG] Pandora's Box
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Delirious :: Verhalen en Rollenspellen :: Rollenspellen-
Ga naar: