IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Wat betekent jullie accountnaam?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:00

(En dan niet alleen de vertaling, maar ook de betekenis als er een gebeurtenis achter zit of zo :D).

Mijn naam betekent "De dwaas lacht", en het is een soloalbum van Syd Barrett, de eerste zanger van Pink Floyd (aka my favourite band).

_________________
Gilthoniel, A! Elbereth. We still remember, we who dwell, in this far land beneath the trees, the starlight on the Western seas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Cannabis

avatar

Aantal berichten : 108
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 64

Wie ben ik?
Naam: Evelyn

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:05

Cannabis
Hennep (Cannabis sativa) is een eenjarige plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae).

In totaal worden zo'n 40.000 verschillende producten van deze plant afgeleid.

De naam hennep slaat meestal op rassen die niet geschikt zijn voor de productie van drugs.
De voor drugs gekweekte rassen duidt men veelal aan met marihuana. Dit zijn veelal veredelde rassen en kruisingen tussen Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis.

De plant is tweehuizig. Naast mannelijke en vrouwelijk planten, treft men ook tweeslachtige planten aan. De tweeslachtige planten ontwikkelen onderaan mannelijke bloemen en kunnen zo zichzelf bevruchten. Hun zaad is eenzijdig vrouwelijk en hun nakomelingen zijn onvruchtbaar.
Inhoud
[verbergen]

1 Nuttige plantendelen
2 Toepassingen
2.1 Voedsel
2.2 Geneeskunde
2.3 Vezelproducten
2.4 Drugs
2.5 Natuurlijk herbicide
2.6 Veevoeder
2.7 Erosiebestrijding
3 Zie ook
4 Externe link

[bewerken] Nuttige plantendelen

Cannabis:
Sensemilla ("zonder zaad"). De onbevruchte vrouwelijke bloemen bevatten de hoogste concentraties aan THC en andere van de reeds meer dan zestig bekende cannabinoïden, waaronder de tegenhanger van THC; CBD (deze wordt overigens niet door de plant zelf aangemaakt, het is een oxidatie product van bepaalde cannabinoïden). Volgens de Europese norm mogen hennepplanten 0.2% THC bevatten en ongeveer een gelijk percentage aan CBD. In Canada is dat 0.3%. Gehaltes in variëteiten die speciaal voor de productie van THC worden gekweekt, liggen tot 100 keer hoger.[bron?]
Mannelijke planten. De mannelijke planten bevatten eveneens THC in zeer kleine hoeveelheid, dit wordt aangemaakt door klieren op de stuifmeelzakjes en bladeren (er zijn ook soorten waarbij er geen THC-vorming voorkomt bij de mannelijke planten). De vrouwelijke bloemen scoren echter veel hoger, ook hebben zij harsklieren op het blad. De mannelijke planten zijn voor de teelt van marihuana niet interessant en verstoren de THC productie van de vrouwlijke planten en worden om die reden vermeden.
Vezels. De vezels van de bast zijn bijzonder sterk en lang en laten zich makkelijk van de plant losmaken zolang ze niet volledig zijn opgedroogd.
Zaad. Het hennepzaad is eetbaar, voedzaam en gezond voor mens en dier. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Kempzaad werkt op zangvogels zoals haver op een paard. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode één kempzaadje per dag at. Vissers gebruiken het zaad als aas. Uit het zaad kan ook een spijsolie worden geperst, die in vroeger eeuwen in Europa veel werd gebruikt, maar thans in onbruik is geraakt.

[bewerken] Toepassingen
[bewerken] Voedsel

In de keuken wordt hennepolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten. Het is niet geschikt voor gebruik op hoog vuur.

In Duitsland worden hennepextracten tot bier verwerkt in sommige landen tot alcoholvrije dranken of siroop. Henneparoma is soms moeilijk te onderscheiden van hop, een andere plant uit dezelfde familie die veel vaker in bier voorkomt.
[bewerken] Geneeskunde

Cannabis is sinds september 2003 in Nederland als medicijn verkrijgbaar in de apotheek.[1] Medicinale cannabis wordt in de apotheek alleen verstrekt op doktersrecept. Het gaat hier meestal niet om de ruwe vorm, de bladeren, maar om een bewerkte vorm ervan. Er zijn drie merken medicinale cannabis in de handel, Bedrobinol, Bedrocan en Bediolgranulaat. Medicinale cannabis wordt meestal niet gerookt, maar gedronken in thee of ingenomen met een speciale verdamper. Hennepzaadolie bevat 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur. Dit zijn essentiële vetzuren; vetzuren die nodig zijn omdat ons lichaam die niet zelf kunnen aanmaken. Bovendien hebben ze een gunstig effect op het cholesterolgehalte en daarmee op het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast wordt hennepolie gebruikt in schoonheidsproducten voor huid en gezicht, omdat het een droge olie is en daarom makkelijk in de huid dringt. Daarnaast wordt hennepmeel gebruikt bij de bereiding van deegproducten omdat het glutenvrij is, wat belangrijk is voor mensen die allergisch zijn voor gluten. Er is op dit moment wetenschappelijk bewijs dat medicinale cannabis helpt bij bepaalde aandoeningen:

Het syndroom van Gilles de la Tourette.
Chronische pijn door bijvoorbeeld aids of kanker
Verminderde eetlust en erge misselijkheid door aids of kanker
Ernstige spierkrampen of schade aan het ruggenmerg door de ziekte multiple sclerose.[2]

[bewerken] Vezelproducten
Vezelhennep
Hennepvezel
Hash Museum
Mannelijke bloem

In het dorp Oude Pekela staat een hennepverwerkende fabriek Hempflax. In de wijde omgeving wordt hier hennep geteeld en verwerkt in de fabrieken.

Strooisel. In zijn ruwe vorm wordt hennepvezel gebruikt als bodembedekking voor dierenhokken. Hoewel de vezel licht is en behoorlijk wat water en geurtjes kan absorberen, is hij ook slijtvast waardoor er in de hokken geen papperige brij ontstaat. Daarnaast is de vezel onschadelijk wanneer hij wordt opgegeten.
Vezel. De vezel wordt gebruikt voor het afdichten van de verbindingen van (water)leidingen door om de schroefdraad vezels te wikkelen. Bij het nat worden zetten de vezels uit en zorgen zo voor een goede afdichting. Door de komst van de knelkoppelingen wordt dit nog weinig toegepast.
Touw. Henneptouw is erg sterk en wordt zowel in de landbouw als scheepsbouw gebruikt. Het touw wordt als dichting gebruikt tussen de houten delen van schepen, het breeuwen. De productie van het touw is weinig milieubelastend en niet duur.
Papier. Hennepvezel wordt gebruikt voor de productie van enkele papiersoorten. Onder andere vloeitjes (in Vlaanderen: sigarettenblaadjes) worden eruit vervaardigd.
Textiel. Tot de Tweede Wereldoorlog was hennep een belangrijke vezel voor het vervaardigen van kledij naast of in de plaats van linnen en katoen. Ze werd al in 600 voor Christus in China aangewend en bereikte Europa in de Middeleeuwen. In een groot deel van de wereld wordt tegenwoordig weer kleding, zoals broeken, jassen, sokken en truien, verkocht, gemaakt van hennepvezels.
Canvas. Hennep was eeuwenlang het standaard canvas voor zeilen uit de scheepvaart en tenten. De term 'Canvas' is dan ook afgeleid van het woord 'Cannabis'.[3]

[bewerken] Drugs

Marihuana is een drug die men rookt en in mindere gevallen oraal wordt gebruikt. Het wordt onder andere voorgeschreven aan MS-, glaucoom-, migraine-, en terminale patiënten. Marihuana bestaat uit de gedroogde afgerijpte bloemen van onbevruchte vrouwelijke cannabisplanten (sensemilla) die geselecteerd worden omwille van hun hoog gehalte aan psychoactieve stoffen. Alle cannabisplanten bevatten delta-8 en delta-9 tetrahydrocannabinol (THC) en een variabele samenstelling van een zestigtal cannabinoïden. Deze variabele samenstelling remt tolerantie door gewenning af. Zowel THC als de combinatie van verschillende cannabinoïden bepalen het (medicinale) effect van de gebruikte marihuana. Alleen wortels en stengels bevatten geen THC. Het merendeel van de in Nederland gekweekte marihuana is vermoedelijk afkomstig van oorspronkelijke skunkhybrides. Deze in Nederland gekweekte marihuana wordt ook wel nederwiet genoemd. Een deel van de in Nederland verkochte nederwiet, wordt in Vlaanderen verbouwd. Bijna alle in Vlaanderen gekweekte marihuana komt van Nederlandse zaden of stekken, de zogenaamde Nederwiet. Een aantal soorten zijn: Super Silver Haze, Jack Herrer, Purple Haze, skunk, Super Skunk, White Widow, K2, AfAfghani #1, Fruity Thai, Lavender, Northern lights, Shiva Shanti, Kush, AK-47 en Moonlight.

Hasjiesj, in de volksmond hasj genoemd, is een vaste, teerachtige bereiding uit de hars van cannabisplanten. Ze kan worden bereid uit dezelfde plantdelen die gebruikt worden voor Marihuana. Hasjies kan echter ook bereid worden uit de vrouwelijke of zelfs mannelijke bladeren. Hierbij moet er wel een soort gebruikt worden die harsklieren op het blad heeft. Hasjiesj bestaat ook in een (bijna) vloeibare vorm die bereid wordt door de THC uit het plantmateriaal te extraheren. Deze hasj(-olie) wordt Butane Honey Oil (BHO) genoemd, vanwege het gebruik van butaan als extractor en de vloeibare goudgele kleur van het eindproduct. Deze vorm is echter behoorlijk zeldzaam vanwege de gevaren van het extractieproces.

[bewerken] Natuurlijk herbicide

In Ontario in Canada wordt hennep wel eens gekweekt als natuurlijk herbicide. Cannabis groeit er zo razendsnel dat het niet alleen alle onkruid verdringt, maar ook zichzelf, wat we natural outcrop noemen. In een geschikt klimaat hoeft een cyclus ook maar 90 dagen te duren. Met 4 teelten per jaar kweek je heel snel een lokale variëteit die perfect aangepast is aan ondergrond en klimaat en die woekert als geen ander gewas.[bron?]
[bewerken] Veevoeder

Hennep is van oudsher gebruikt als veevoeder voor herkauwers. Ook in België zijn er enkele boeren die de gehele plant hakselen en vervoederen aan koeien, met goede resultaten. Verder onderzoek moet uitwijzen of hennep een eiwitrijker alternatief is voor hakselmaïs. Voor de bodem en het grondwater zou dat een belangrijke verbetering betekenen.
[bewerken] Erosiebestrijding

In het Verre Oosten wordt cannabis ingezet als windscherm. De uitgesproken verticale wortelstructuur bestrijdt er bodemerosie. Ook in Nederland werd de plant gebruikt en toegestaan als windscherm en 'erfafscheiding', waarbij sommige slimmeriken de THC-loze variant verruilden voor de roesverwekkende variant.

_________________
Lighten up, use cannabis.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Curiosity

avatar

Aantal berichten : 164
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 20

Wie ben ik?
Naam: Margaux

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:10

Eh, "rariteit"/"nieuwsgierigheid". Geen flauw idee eigenlijk. HET KLONK LEUK
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:10

Curiosity schreef:
Eh, "rariteit"/"nieuwsgierigheid". Geen flauw idee eigenlijk. HET KLONK LEUK

Amber (Pandoricas op goSupermodel en mijn ~gouden bloem~ daar) had ook een oud account dat Curiosity heette, hahah :)

_________________
Gilthoniel, A! Elbereth. We still remember, we who dwell, in this far land beneath the trees, the starlight on the Western seas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Curiosity

avatar

Aantal berichten : 164
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 20

Wie ben ik?
Naam: Margaux

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:13

The Madcap Laughs schreef:
Curiosity schreef:
Eh, "rariteit"/"nieuwsgierigheid". Geen flauw idee eigenlijk. HET KLONK LEUK

Amber (Pandoricas op goSupermodel en mijn ~gouden bloem~ daar) had ook een oud account dat Curiosity heette, hahah Smile

NOOIT VAN GEHOORD Like a Star @ heaven WACHT, er is een winkel op My Sims Kingdom, curiosa winkel. Gebruik ik vaak...VERERING VAN DE PIXEL WINKEL!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
briiittxx

avatar

Aantal berichten : 98
Registratiedatum : 18-03-12
Leeftijd : 21

Wie ben ik?
Naam: Britt

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:15

Mijnes is mn twitternaam ;p.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Water

avatar

Aantal berichten : 155
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 22

Wie ben ik?
Naam: Michelle

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:22

H2O... En ik hou van water. Waterijs, zwembadwater, water om te drinken, water in de zee, water dat uit de lucht valt... Water is gewoon mooi. En fijn. En daarom water. Ookal vind ik het wel lelijk als naam. XD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:29

Water schreef:
H2O... En ik hou van water. Waterijs, zwembadwater, water om te drinken, water in de zee, water dat uit de lucht valt... Water is gewoon mooi. En fijn. En daarom water. Ookal vind ik het wel lelijk als naam. XD

HAHAHAHAHAHA :heart:

_________________
Gilthoniel, A! Elbereth. We still remember, we who dwell, in this far land beneath the trees, the starlight on the Western seas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Burtonized

avatar

Aantal berichten : 309
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 22

Wie ben ik?
Naam: Jolien

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:34

Mijn obsessie is the Nightmare Before Christmas (en dan voornamelijk Jack Skellington) en de maker ervan, Tim Burton, is mijn idool. Ooit zocht ik een keer een leuke msn-naam en toen kwam ik uiteindelijk met "Are you ready for getting Burtonized into a Skellington?'. En ja, zo is de naam 'Burtonized' ontstaan (:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:36

Burtonized schreef:
Mijn obsessie is the Nightmare Before Christmas (en dan voornamelijk Jack Skellington) en de maker ervan, Tim Burton, is mijn idool. Ooit zocht ik een keer een leuke msn-naam en toen kwam ik uiteindelijk met "Are you ready for getting Burtonized into a Skellington?'. En ja, zo is de naam 'Burtonized' ontstaan (:

Heb je ook Sweeney Todd gezien? Ik neem aan van wel eigenlijk maar ik vraag 't alsnog maar even hahaha.

_________________
Gilthoniel, A! Elbereth. We still remember, we who dwell, in this far land beneath the trees, the starlight on the Western seas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Burtonized

avatar

Aantal berichten : 309
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 22

Wie ben ik?
Naam: Jolien

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 18:45

The Madcap Laughs schreef:
Burtonized schreef:
Mijn obsessie is the Nightmare Before Christmas (en dan voornamelijk Jack Skellington) en de maker ervan, Tim Burton, is mijn idool. Ooit zocht ik een keer een leuke msn-naam en toen kwam ik uiteindelijk met "Are you ready for getting Burtonized into a Skellington?'. En ja, zo is de naam 'Burtonized' ontstaan (:

Heb je ook Sweeney Todd gezien? Ik neem aan van wel eigenlijk maar ik vraag 't alsnog maar even hahaha.

'We all deserve to die, even you Mrs. Lovett, even I.'
Jep, ik heb Sweeney Todd gezien, ja (:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Azure

avatar

Aantal berichten : 114
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 21
Woonplaats : Het Capitool (a)

Wie ben ik?
Naam: Jorien

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   ma 19 maa - 21:31

Azuur, dat is een edelsteen/azuurblauw is een kleur.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jugband Blues

avatar

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 11-03-12
Leeftijd : 22
Woonplaats : Panem (maar soms ben ik ook op Hogwarts, en soms in Middle Earth)

Wie ben ik?
Naam: Aaricia

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   di 20 maa - 5:43

Burtonized schreef:
The Madcap Laughs schreef:
Burtonized schreef:
Mijn obsessie is the Nightmare Before Christmas (en dan voornamelijk Jack Skellington) en de maker ervan, Tim Burton, is mijn idool. Ooit zocht ik een keer een leuke msn-naam en toen kwam ik uiteindelijk met "Are you ready for getting Burtonized into a Skellington?'. En ja, zo is de naam 'Burtonized' ontstaan (:

Heb je ook Sweeney Todd gezien? Ik neem aan van wel eigenlijk maar ik vraag 't alsnog maar even hahaha.

'We all deserve to die, even you Mrs. Lovett, even I.'
Jep, ik heb Sweeney Todd gezien, ja (:

YAH WE AAAAAAALL DESERVEEEE TO DIEEEE.

_________________
Gilthoniel, A! Elbereth. We still remember, we who dwell, in this far land beneath the trees, the starlight on the Western seas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gentlerain

avatar

Aantal berichten : 290
Registratiedatum : 18-03-12
Leeftijd : 22

Wie ben ik?
Naam: Nina

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   di 20 maa - 7:29

Zachte regen. Haha.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nephilim

avatar

Aantal berichten : 8
Registratiedatum : 17-03-12
Leeftijd : 22

Wie ben ik?
Naam: Pim

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   di 20 maa - 16:26

In de Thora en in sommige apocriefe joodse en vroege christelijke geschriften zoals het Boek van Henoch zijn nephilim (Hebreeuws: הנּפלים - 'de gevallenen') een volk van reuzen ontstaan door de vermenging van de beney ha'elohim (Hebreeuws: בני האלהים - 'de zonen van God') met menselijke vrouwen.

Ik heb het altijd al heer erg op mythische dingen gehad. Ook vind ik het gewoon mooi klinken. Er zitten natuurlijk ook emotionele gedachten achter.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Turn me On

avatar

Aantal berichten : 190
Registratiedatum : 18-03-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Ergens.

Wie ben ik?
Naam: Sasha

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   di 20 maa - 18:40

Dream? Hahaha, gewoon droom. Ga maar slapen dan droom je vanzelf wel Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Flora

avatar

Aantal berichten : 26
Registratiedatum : 18-03-12

Wie ben ik?
Naam: Yin

BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   di 20 maa - 19:06

Euhm.. Bloem. xD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Wat betekent jullie accountnaam?   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Wat betekent jullie accountnaam?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Delirious :: Algemeen :: Off-Topic-
Ga naar: